Drogot adott az itt bulizó belgának, aki meghalt

2014.03.10. 08:38
Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki drogot adott annak a Balaton Soundon bulizó belgának, aki később túladagolásban meghalt.

Vádat emelt a Somogy Megyei Főügyészség egy 21 éves férfi ellen. Azzal vádolják, hogy tavaly ő adott el kábítószereket a 21 éves belga Robin Verweijnek, aki a Balaton Sound fesztiválon bulizott, majd később drogtúladagolásban meghalt. 

A vádirat szerint a vádlott a fesztiválon "jelentős mennyiségű kábítószert" árult a fesztiválon bulizó külföldieknek, egyebek mellett extasy tablettát, kokaint, amphetamint, ketamint, marihuánát. A rendőrök rengeteg drogot találtak a vádlottnál. Azokat a külföldieket, akikről kiderült, hogy vettek tőle, a bíróság megrótta. 

A vádlott jelenleg előzetes letartóztatásban van. Fegyházbüntetésre számíthat, ha elítélik. 

A belga áldozat egyébként nem a fesztivál területén, hanem Siófokon halt meg. A belgák által bérelt házban drognyomokat is találtak a rendőrök, de ebben az ügyben nem vettek őrizetbe senkit. Korábbi belga sajtóértesülések szerint amikor a fiatalember összeesett az utcán, a barátai először a házba cipelték be, ahelyett, hogy a mentőket hívták volna.