Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feltámadhat a szél, a népek szele

2014.03.10. 14:16
A jelenlegi számítások alapján a hétvégén feltámadó széllel és záporokkal hidegfront éri el térségünket – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn honlapján, hozzátéve: a front pontos érkezése, s hogy mennyire befolyásolja az ünnepi rendezvények alatt az időjárást, még bizonytalan.

Mint kifejtették: egészen a hét végéig Európa nagy részén – Magyarországon is – egy óriási anticiklon alakítja az időjárást. Emiatt szinte zavartalan napsütésre és napközben kellemes időre lehet számítani. Ugyanakkor mint írták: a hajnali órák kissé csípősek, helyenként fagyosak lesznek. 

A hét végén azonban a kontinens felett átalakul a légköri helyzet: az anticiklon nyugati irányba, az észak-atlanti térség fölé helyeződik át, tőle keletre pedig erős északnyugati áramlás épül ki. Az áramlással megérkeznek a frontok is, véget vetve az eseménytelen időjárásnak.

A legfrissebb, hétfői modellszámítások azt mutatják, hogy az első front valamikor a szombati nap második felében érkezik, erős széllel, kisebb csapadékkal – írta a meteorológiai szolgálat, kiemelve: 

Arra a kérdésre, hogy e folyamat az ünnepi rendezvények alatt következik be, vagy csak azok után kezdődik meg, egyelőre nem lehet pontosan válaszolni.