Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Feltámadhat a szél, a népek szele

2014.03.10. 14:16
A jelenlegi számítások alapján a hétvégén feltámadó széllel és záporokkal hidegfront éri el térségünket – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn honlapján, hozzátéve: a front pontos érkezése, s hogy mennyire befolyásolja az ünnepi rendezvények alatt az időjárást, még bizonytalan.

Mint kifejtették: egészen a hét végéig Európa nagy részén – Magyarországon is – egy óriási anticiklon alakítja az időjárást. Emiatt szinte zavartalan napsütésre és napközben kellemes időre lehet számítani. Ugyanakkor mint írták: a hajnali órák kissé csípősek, helyenként fagyosak lesznek. 

A hét végén azonban a kontinens felett átalakul a légköri helyzet: az anticiklon nyugati irányba, az észak-atlanti térség fölé helyeződik át, tőle keletre pedig erős északnyugati áramlás épül ki. Az áramlással megérkeznek a frontok is, véget vetve az eseménytelen időjárásnak.

A legfrissebb, hétfői modellszámítások azt mutatják, hogy az első front valamikor a szombati nap második felében érkezik, erős széllel, kisebb csapadékkal – írta a meteorológiai szolgálat, kiemelve: 

Arra a kérdésre, hogy e folyamat az ünnepi rendezvények alatt következik be, vagy csak azok után kezdődik meg, egyelőre nem lehet pontosan válaszolni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!