Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenegy aknát találtak Nagybajomban

2014.03.10. 17:14
Tizenegy német harckocsiaknát, csaknem kétkilónyi gyalogsági lőszert és aknavető gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek a Somogy megyei Nagybajomban hétfő délután. A lakók már visszatérhettek otthonukba - tájékoztatta az MTI-t a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje.

Várkonyi Melinda elmondta: a mentesítés idejére egy háromszáz méter sugarú körben lezárták a területet. A sértetlen robbanótesteket már biztonságba helyezték, így visszatérhettek otthonukba a kiköltöztetett emberek. 

Felidézte, hogy az első harckocsiaknára csatornázás közben bukkantak rá a munkások. A kihívott tűzszerészek ezután további tíz második világháborús német TMI-42 típusú harckocsiaknát, egy 82 milliméteres, szintén második világháborús szovjet aknavető gránátot, valamint kétkilónyi gyalogsági lőszert találtak.

A sértetlenül, éles állapotban előkerült hadianyagot honvédségi gyűjtőhelyre szállították - mondta Várkonyi Melinda.