Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nemcsak szél-, porvihar is fenyeget március 15-én

2014.03.13. 11:26

Az OMSZ előrejelzése szerint a nemzeti ünnep délutánján a viharos széllel érkező front néhol akár porviharokkal is járhat, mivel az elmúlt napokban helyenként 10-15 százalék közé csökkent a relatív nedvesség.

Ilyen pedig ritkán fordul elő a Kárpát-medencében. A porvihar főként a tavaszi száraz periódusokban, a zöld vegetáció hiányában fordul elő, amikor a viharossá fokozódó szél felkapja a kiszáradt földekről a port.

A met.hu előrejelzése szerint csütörtökön és pénteken derült, napos, száraz idő várható, 14-19 fokos nappali hőmérséklettel. Szombaton a déli órákig folytatódik a zavartalan napsütés, 16-20 fok is lehet, majd délután észak felől hidegfront érkezik. Emiatt egyre többfelé várható eső, zápor, az északnyugatira forduló szél megerősödik, majd több helyen viharossá válik, a hőmérséklet pedig gyorsan csökken majd.

Vasárnap délelőtt néhol, délután már többfelé várható eső, zápor, sőt északon a hegyekben hózápor is lehet. A szél erős, viharos lesz, a nappali hőmérséklet 7-11 fok között alakul.