Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kétmilliót ér egy kutya élete

2014.03.14. 07:42

Első fokon véget ért az első kutyás műhibaper. A kutya gazdája azért perelte be az állatorvosát, mert rosszul kezelte Adolfot (†2), ezért a kutya elpusztult, írja a Blikk. Juhász Mihály, a kutya gazdája elmondta, hogy a többszörösen díjnyertes felmenőktől származó kétéves kutya másfél millió forintot ért, a felnevelésére félmilliót, a versenyeztetésre pedig kétszázezret költöttek. A speciális étkeztetés is drága volt, és a fedeztetés elmaradása miatt egymillió forint jövedelme maradt el a gazdának.

A kutyát bélcsavarodással vitték állatorvoshoz, aki elmulasztotta elvégezni a megfelelő műtétet, ezért az állat egy hónappal később ismét bélcsavarodást kapott, amibe belehalt. A bíróság első fokon igazat adott a gazdának és kártérítés fizetésére kötelezte az állatorvost.