Orbánék nem mondanak nemet Vonának?

2014.03.18. 12:14

Hiába kerestük majd egy napon keresztül Orbán Viktor stábját, hogy megtudjuk, mi az álláspontja a miniszterelnöknek Vona Gábor hétfői bejelentésével kapcsolatban: kedd délig nem kaptunk választ arra, valóban lesz-e Orbán–Vona kormányfő-jelölti vita a választási kampány hajrájában.

A miniszterelnök szóvivője, Havasi Bertalan kérdésünkre jelezte, tudomásuk van Vona bejelentéséről, Orbán Viktor reakciójáról azonban semmit sem volt hajlandó elárulni.

A Jobbik kedden újra sajtótájékoztatón jelentette be, hogy biztosra veszi, létrejön a vita Orbán Viktor és a Jobbik elnöke között.

Dúró Dóra azt hangsúlyozta, a Jobbik a kampányban elengedhetetlennek tartja a győzelemre esélyes szervezetek programjainak élő televíziós vitában történő ütköztetését.

A politikus szavai szerint a legfrissebb közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Vona Gábor a legnépszerűbb ellenzéki vezető, aki ezért korábban joggal hívta vitára a miniszterelnököt. Dúró Dóra azt mondta, a kormányfőjelölti vita terveik szerint két nappal az országgyűlési választás előtt, április 4-én jöhet létre.

"Biztosak vagyunk benne, hogy Orbán Viktor nem fog megfutamodni" – fogalmazott a Jobbik szóvivője.