Ödön
1 °C
11 °C

A nemzetiszínű ötkarikával volt a legtöbb huzavona

2014.03.21. 13:27

Elkészült az V. kerület presztízsberuházása, az Olimpia park, amit Rogán Antal polgármester mutatott be a sajtónak.

Rogán elmondta, hogy a belváros legnagyobb közparkját a környék több utcájával együtt újították fel, a munkákra összesen 1,8 milliárd forint fordítottak uniós forrásból. A beruházás a teljes Széchenyi felső rakpartot, a Falk Miksa, a Stollár Béla, a Markó és a Balaton utcát, valamint a Balassi utca Kossuth tér felőli részét érintette.

1622861 464906890305555 1532052406 n
Fotó: Facebook / Rogán Antal

Az Olimpia Park mellé új kutyafuttató is épült.

A beruházás során a park dunai oldalán felállított, piros-fehér-zöldre festett ötkarikás jelvénnyel volt a legtöbb gond. Rogán az Indexnek azt mondta, hogy az engedélyeztetés sem ment simán, mert a MOB szerint a szimbólum jogdíjköteles, a Budapest Galéria pedig a szoborról készült véleményezésében olyan színezést javasolt, amely bizonyos nézetekből az olasz nemzeti lobogót idézte volna.

Az öt métert meghaladó magasságú ötkarikára elvileg nem szabad felmászni, de a tervezésnél figyelembe vették, hogy nem mindenki tud majd ellenállni a csábításnak: a térplasztika nem  balesetveszélyes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?