Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem bűncselekmény megírni, hogy verekedett Habony

2014.03.25. 14:26

Megszüntette a bíróság a büntetőeljárást abban az ügyben, amit  Habony Árpád indított, mert a Magyar Narancs a miniszterelnök tanácsadójáról megírta, hogy megütött egy nyugdíjas házaspárt.

A cikk szerzője, Rényi Pál Dániel a Tumblren tette közzé a magánvádas eljárás megszüntetéséről szóló döntést. Eszerint Habony személyi adattal való visszaélés és rágalmazás miatt indított eljárást ellene. A rendőrség bűncselekmény hiánya miatt megszüntette az eljárást, de Habony ekkor pótmagánvádat terjesztett elő. A bíróság szerint viszont nem történt bűncselekmény, mert a cikk – apróbb pontatlanságokat kivéve – a valóságot írta le.

Habonynak a bírósághoz beadott iratok szerint „magán- és üzletemberként számos ismerősének, barátjának magyarázkodnia kellett”, sőt, volt ismerős, aki emiatt nem fogott vele kezet, és „üzleti kár is érte, amely üzleti titok”. A vádindítvány cikkcímeket is idéz, amik szerintük jelentős érdeksérelmet okoztak, sőt, Habony Árpád a rajongói oldalát is megemlítette, „ahol folyamatosan becsületsértő bejegyzések jelennek meg.”