Olivér
4 °C
8 °C

Ki kell adni az állami földpályázatok adatait

2014.03.26. 19:15
A Kúria ítélete nyomán a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek (NFA) 15 napon belül nyilvánosságra kell hoznia a 2012 márciusáig meghirdetett állami földbérleti pályázatok értékelését, bírálati lapjait és pontszámait – ezt az Együtt-PM színeiben politizáló Szabó Rebeka jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus azt mondta, hogy az ügyben két éve indított pert, amit első és másodfokon is megnyert, de az NFA ezután egy felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához, jelenti az MTI. A mostani döntés még januárban született meg, de Szabó Rebeka csak hétfőn kapta kézhez.

A független képviselő úgy fogalmazott: az elmúlt két évben, míg zajlott a per több visszaélés is történt az állami földekkel. Ezek közé sorolta, hogy Mészáros Lőrinc cégén és családtagjain keresztül több állami földet használ a megengedettnél, hogy Bábonymegyeren az egyik nyertes bejelentette, az NFA-tól „leszóltak” neki, hogy nyerni fog és azt, hogy a Bükki Nemzeti Park pályázatait egy, „a földalapkezelő által odarendelt ügyvéd értékelte ki”. 

Sem Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, sem az államtitkárok sem pedig a Fidesz szóvivő, nem mondanak igazat, amikor arról beszélnek, hogy a gazdákhoz kerülnek a földek – jelentette ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?