Meghalt a vonattal ütköző kocsi női utasa

2014.03.26. 16:16 Módosítva: 2014.03.26. 16:16
A kórházban belehalt sérüléseibe az a 71 éves dunavecsei asszony, aki abban az autóban utazott, amely egy tehervonattal ütközött szerdán Kecskeméten – tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Gál Kristóf főhadnagy közleménye szerint az autóban három dunavecsei lakos utazott: az autó sofőrje egy 50 éves férfi, 75 éves férfi utasa, valamint a 71 éves nő.

Az előzetes orvosi vélemény azt állapította meg, hogy a két férfi csak könnyebben sérült meg.

A Mávinform korábbi közleménye szerint a személygépkocsi a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre, ahol összeütközött a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonalon, Hetényegyháza és Kecskemét-Máriaváros között közlekedő, Kecskemétről Lajosmizse irányába tartó tehervonattal.

A baleset az új uszoda mellett a Csabay Géza körúton lévő vasúti átjáróban, eddig tisztázatlan körülmények között történt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleseti helyszínelés folyamatban van, a forgalmat terelőútra irányítják.

A rendőrségi helyszínelés ideje alatt vonat nem közlekedhet ezen a szakaszon. Az utasokat Hetényegyháza és Kecskemét között autóbusz viszi. A menetrend szerinti vasúti közlekedés a kora esti órákra állhat helyre.