Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A börtönben végzi a 8. osztályt Bándy Kata gyilkosa

2014.03.27. 08:27

Bándy Kata, a pécsi rendőrségi pszichológus gyilkosának édesanyja büszkén újságolta a Borsnak, hogy fia újra iskolába jár.

Péntek László most végzi a 8. osztályt, bár korábban azt állította, hogy középiskolába is járt, ezt papírokkal nem tudta igazolni. Édesanyja, Gyevnár Istvánné szerint fia most legalább hasznosan tölti az idejét - Péntek legkorábban 40 év múlva szabadulhat. Bándy Kata gyilkosának minden hétköznap van órája, ha leteszi a vizsgát, tovább is tanulhat, de munkát is vállalnia kell a börtönben.

A pécsi rendőrségi pszichológus 2012. július 7-ről 8-ra virradó éjszaka tűnt el, miután egyedül indult haza egy szórakozóhelyről. Eltűnése után szerettei a Facebookon kértek segítséget, a lány keresése elképesztő tömegeket mozgatott meg. Bándy Katát néhány nappal később megtalálták holtan.

Péntek Lászlót július 15-én fogták el, elsőfokon tényleges életfogytiglanra ítélték, a másodfokú ítélet enyhébb lett, eszerint 40 év múlva szóba kerülhet feltételes szabadlábra bocsátása. Péntek jelenleg a Csillag börtönben ül.