Esztergom totál fideszes lett

2014.04.06. 23:48

Az előzetesen érdekesebbnek tűnő Dorog és Esztergom környékét magában foglaló, Komárom-Esztergom 2. választókerületben Völner Pált küldte csatasorba Fidesz. Ő 2010-ben már simán nyert Komáromban, most az átszervezett szomszéd körzetben bizonyíthatott.

Az Összefogás a DK-s Vadai Ágnest indította, a Jobbik pedig a dorogi Nunkovics Tibort, aki jelenleg főiskolára jár. Az LMP Prommer Mátyás biológust küldte ringbe.

Esztergomban 2006-ban még az MSZP-s Tittmann János nyert a fideszes Meggyes Tamás, akkori polgármesterrel szemben, de elég szoros volt: Tittmann csak 6 százalékkal kapott többet. 2010-ben Meggyes fölényesen, 55 százalékkal nyert, míg az MSZP-s Winkfein Csabának (29 százalék) a Jobbikos Balog Jánossal (16 százalék) kellett osztoznia a voksokon.

Meggyes Tamás azonban az egyik legproblémásabb fideszes képviselőnek bizonyult, mentelmi jogát tavaly novemberben felfüggesztették, majd gyanúsítottként hallgatták ki jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt a korábbi esztergomi városvezetők életbiztosítási szerződésével összefüggésben.

Úgy tűnik, mindez cseppet sem viselte meg a párt helyi renoméját, ugyanis Völner utcahosszal nyert a körzetben. Az összefogós Vadai Ágnes olyannyira nem tudta megszorítani, hogy nagyjából Völner szavazatainak a felére volt jó. 

A Jobbik idei esztergomi kampányában komoly vitát kavart, hogy a párt tarthat-e kampányeseményt a helyi zsinagógában, végül megtartották. De ennek is minimális hatása lehetett a főiskolás Nunkovics is kapott 20 százalékot.  Az LMP-s Prommer Esztergomban még 5 százalékot se tudott összeszedni.