Itt húzódott el a szavazás

2014.04.06. 18:50 Módosítva: 2014.04.06. 19:49

Az átjelentkezések miatt napközben több választókörben is óriási sorok torlódtak fel. Összeszedtük azokat a szavazóköröket, amelyekben hét óra utánra húzódott a szavazás az átjelentkezők számára.

Budapest, XIII. kerület, Üteg utca, 65-68-as szavazókör

Csak az épületben van már sor, az utcáról már eltűntek a várakozók. A helyszínen lévő munkatársunk szerint háromnegyed kilenckor itt is lezárult a szavazás.

Budapest, XIV. kerület, Pétervárad utca, 40-es szavazókör

19:40 körül a kritikus Pétervárad utcai 40-es szavazókör is lezárult, a választási iroda vezetője szerint nagyjából 3000 átjelentkezőjük volt. Arról is beszámolt, hogy dél körül azért volt hatalmas torlódás, mert a K betűs szavazók egyszerre rohanták meg a szavazókört, így A-tól J-ig pillanatok alatt le lehetett szavazni, a Kovácsok és Királyok viszont órákig várhattak a sorukra. 

Budapest, VI. kerület, Eötvös utca, 35-ös szavazókör

19:38-kor jött ki az utolsó szavazó az Eötvös utcánál. A pont hétkor érkező, és ezért a HVI tagjaival összevitatkozó biciklis fiú azt mondta, azért jött ilyen későn, mert itt volt már délután 5-kor, de látta, hogy hosszú a sor, és abban bízott, hogy a végén könnyebben bejut. A közelben lakik, ezért pontosan kiszámolta, mikor induljon, és így valóban kb. fél óra alatt le is tudta a szavazást a sorbanállással együtt. Már behúzták a függönyöket, zárt a szavazókör.

Budapest, IX. kerület, Bakáts tér, 5-7-es szavazókör

Olvasó-tudósítónk, Farkas Fülöp szerint nem sokkal nyolc óra után ez a szavazókör is lezárult.

Budapest, XI. kerület, Bocskai út, 33-36-os szavazókör

Háromnegyed nyolc körül itt is lezárult a szavazás.

Ha tud még olyan szavazókörökről, ahol a sor alapján úgy néz ki, hogy elhúzódik a szavazás, írjon  csúszás tárggyal e-mailt az ugyelet@mail.index.hu-ra.