Esernyővel veri az ördög a feleségét

2014.04.09. 13:27

A kedd este érkezett hidegfront csak pénteken távozik az országból, úgyhogy addig biztosan marad a szeles, esős idő, bár helyenként néha előbújik majd a nap.

A met.hu előrejelzése szerint szerdán napközben 16 fokig melegedhet az idő, és bár délután már keleten is lehet napsütés, éjszaka újabb felhők, és vele újabb záporok, zivatarok jönnek.

Csütörtökön

Igazi áprilisi időben lesz részünk!

lelkendezik az OMSZ időjósa, ugyanis többfelé, akár több alkalommal is kialakulhat zápor, amelyet elszórtan jégdara, helyenként dörgés-villámlás kísérhet. A nappali órákban újra feltámad az északnyugati szél, de erős vagy néhol viharos lökései inkább csak záporok környezetében lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet 12-16 fok közé várható.

Pénteken szintén felhős idő várható, és szórványosan eső, zápor is előfordulhat. A néhol megerősödő északi szél mellett 14-17 fokig melegedhet az idő. Az előrejelzés szerint szombaton már kisüthet a nap.

De mi a véleménye erről Kosztolányi Dezsőnek?

Szeles, fehérlő délutánon, mikor dalt hallasz messze, távol, a tiszta illatterhes égből hull a napfényes, könnyű zápor. Akáctömjén röpül a légben, a lomb merengő, szűz fehérség, kis, ideges lányok kacagnak, veri az ördög a feleségét.