Baja Ferencre is várhat egy startup!

2014.04.18. 08:02

A Blikk megkérdezett néhány parlamentből távozó politikust, hogy mihez fog kezdeni a jövőben. A 215 távozó közül értelemszerűen a legnagyobb gondban azok vannak, akik már évtizedek óta a politikában dolgoznak, de azért kiderül, hogy a Párt senkit nem hagy az út szélén.

  • Juhász Ferenc még nem merte feltenni magának a Hogyan tovább? kérdését, de azért úgy gondolja, bár "megélni nem fog a politikából", mégis tovább dolgozna a pártban.
  • Baja Ferenc is segít, ha kérik. Az elkövetkezendő fél évben - amikor még kapja a képviselői fizetését - akarja újragondolni a jövőjét, de az mszp.hu létrehozásában és működtetésében szerzett érdemei miatt úgy véli, "informatikai és kommunikációs területen" fog elhelyezkedni.
  • Nyakó Istvánt egy-két barátja kereste már üzleti ajánlattal, de csak abban biztos, hogy a közmunkás szakszervezet társelnöki posztját meg fogja tartani.
  • Veres János egykori pénzügyminiszternek százmilliós cégei miatt nem kell bújnia az álláshirdetéseket, ráadásul az EP-lista negyedik helyezettjekén a brüsszeli apanázsban is joggal reménykedhet.
  • Lendvai Ildikó már az aktív időskorra készül, ugyanis a nyugdíj mellett újra tanítani akar, méghozzá a saját unokáit. Emellett úgy tervezi, a parlamentbe is vissza-visszajár majd.
  • Kétharmad ide vagy oda, a fideszesek között is van, aki nem jutott mandátumhoz. Ilyen például Révész Máriusz, aki azért nem akar túl messze kerülni kormánytól, legszívesebben a népesedéspolitikában szolgálná tovább a Közt.