Máris elkaphatták a csaló álpapot

2014.04.22. 16:56

Alig jelent meg a csaló álpapról szóló cikkünk, egyik olvasónk máris jelentkezett, megtévesztésig hasonló dolog történt vele 7-8 évvel ezelőtt szintén Mosonmagyaróváron: őt akkor Gábor atya néven verte át egy szélhámos olcsó adományokról szóló trükkjével.

Akkor a rendőrség sikeresen fel is tárta az esetet, és lekapcsoltak egy P. Csaba nevű középkorú, kapuvári férfit, aki néhány év börtönbüntetést is kapott. Olvasónk a cikkünkben közölt telefonbeszélgetés meghallgatása után úgy vélte, az ő Gábor atyája azonos lehet a mi Mihály atyánkkal.

További érdekesség, hogy néhány nappal az Index akciója után a rendőrség is elkapott egy kapuvári, középkorú P. Csabát Mosonmagyaróváron, aki egyébként tavasz eleje óta szökésben volt, a győri börtönbe kellett volna bevonulnia. A vezetéknév ugyanaz, mint az évekkel korábban elfogott csaló álpapnál.

Noha a rendőrség és a győri bíróság arról nem árult el semmit, hogy a most elfogott P. Csaba azonos-e az általunk üldözött kamupappal, Mihály atyával, vagy a már évekkel ezelőtt is ugyanezzel a trükkel próbálkozó Gábor atyával, nem tűnik alaptalannak a feltételezés.

  • Azonos a módszer.
  • Azonos a helyszín.
  • P. Csaba szabadlábon volt az elkövetés idejében
  • A személyleírásba belefér, olvasónk szerint a hangjuk, hanghordozásuk, fordulataik azonosak.
  • Úgy tudjuk, P. Csaba ellen tettek feljelentést Békécsabán is.
  • A Szeretetegyház is tud egy békéscsabai feljelentőről a mi kamupapunk ügyében, akkor Pál atyaként mutatkozott be.
szokott 0
Fotó: Police.hu

Több dolog is arra utal tehát, hogy a mosonmagyaróvári tiszteletest kaphatták el a rendőrök néhány nappal az Index akciója után. De hogy ez hivatalosan kiderül-e bármikor is, kérdéses, a rendőrség érthető okokból egyelőre óvatosan nyilatkozik, és nem ad ki információkat.