Így változik Budapest tömegközlekedése a hétvégén

2014.04.25. 18:34
Szombaton a 3-as villamos megállóival zavarják össze az utazókat, vasárnap az Élet Menete miatt változik a forgalom Budapesten.

Legelőször is, a hétvégén nem jár a 3-as metró.

Szombaton és vasárnap a 3-as villamos déli ágán, a Gubacsi út és Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) között a 3-as  villamos  közlekedési  rendje  nem  változik,  ezen  a  szakaszon  továbbra is  a  rövidített  útvonalú  3-as  villamossal  lehet  utazni.  A  3-62  jelzésű villamospótló  busz  a  hétvégén meghosszabbított  útvonalon,  a  Mexikói  út M  és  Kőbánya  alsó  vasútállomás  (Mázsa  tér)  között  viszi  az  utasokat,  a vonal ezen részén a villamosközlekedés szünetel. 

Vasárnap lezárják az Erzsébet hidat 14.30-kor, mert 15.30 és 18.00 között a Március 15. térről a Keleti pályaudvarhoz vonulva tartják az Élet Menete megemlékezést.

A menet a Szabad sajtó út–Ferenciek tere–Kossuth Lajos utca–Astoria–Rákóczi Ferenc út–Baross tér–Thököly út útvonalon halad majd. Az esemény miatt szakaszosan a vonulás útvonalát is lezárják ebben az időszakban.

A megemlékezés idején több busz- és villamosjáratunk közlekedése is módosul.

A 4-es és a 6-os villamos 16:30 és 17:30 között a Blaha Lujza tér lezárása miatt két szakaszra bontva közlekedik:

  • - egyrészt Újbuda-Központ M (4-es), illetve a Móricz Zsigmond körtér M (6-os) és a Rákóczi tér M,
  • - másrészt a Széll Kálmán tér M és az Oktogon M között.

A 47-es, a 48-as és a 49-es villamos 15.50 és 17.00 között a dél-budai végállomásoktól a Szent Gellért térig eredeti útvonalán, majd innen a Deák Ferenc tér M helyett – a 19-es és a 41-es villamossal megegyező módon – a Batthyány tér M+H villamos-végállomáshoz közlekedik.

  • A Deák Ferenc tér és Astoria M felé az M2-es metróval lehet továbbutazni a Batthyány térről, a Fővám tér és a Kálvin tér  pedig az M4-es metróval érhető el a Szent Gellért térről.

Az 5-ös, a 8-as, a 112-es és a 178-as busz 14.30 és 16.30 között az Erzsébet híd lezárása miatt terelt útvonalon, a Szabadság hídon át közlekedik, az alábbiak szerint:

14.30 és 15.50 között

  • - a Keleti pályaudvar M felé a járatok nem érintik a Március 15. tér és a Ferenciek tere M megállót. A módosított útvonalon a buszokra a Szent Gellért téren, majd a 15-ös járat Fővám tér M, ezt követően pedig a 9-es busz Kálvin tér M megállójában lehet felszállni.
  • - Buda felé a járatok nem érintik a Ferenciek tere M, a Március 15. tér és az Erzsébet híd, budai hídfő megállót.

15.50 és 16.30 között az Astoria csomópontot is lezárják, ezért

  • - a Keleti pályaudvar M felé a járatok nem érintik a Március 15. tér (8-as, 112-es), a Ferenciek tere M, az Astoria M, az Uránia és a Blaha Lujza tér M megállót. A módosított útvonalon a buszokra a Szent Gellért téren, a 15-ös járat Fővám tér M, a 9-es busz Kálvin tér M, majd a 923-as busz Corvin-negyed M, Harminckettesek tere, Rákóczi tér M és Népszínház utca megállójában lehet felszállni.
  • - Buda felé a járatok nem érintik a Blaha Lujza tér M, az Uránia, az Astoria M, a Ferenciek tere M, a Március 15. tér (8-as, 112-es) és a Fővám tér M (8-as, 112-es) megállót. A módosított útvonalon a buszokra a 923-as járat Blaha Lujza tér M, Rákóczi tér M, Harminckettesek tere megállójában, majd a 47-es és a 49-es villamospótló busz Kálvin tér M és Fővám tér M megállójában lehet felszállni.

Az 5-ös, a 8-as, a 112-es és a 178-as busz 16.30 és 18.00 között a Kossuth Lajos utca–Astoria–Rákóczi út útvonal lezárása miatt a Szabadság hídon át, rövidített terelt útvonalon közlekedik, ezért

  • - a Keleti pályaudvar M felé nem érinti a Március 15. tér és a Bosnyák tér közötti megállókat. A módosított útvonalon a buszokra a Szent Gellért téren, a 115-ös busz Fővám tér M, majd a 9-es busz Kálvin tér M megállójában lehet felszállni.
  • - Buda felé nem érinti a Bosnyák tér és a Döbrentei tér közötti megállókat. A módosított útvonalon a buszokra az alábbi megállókban lehet felszállni:
  • - Szabó Ervin tér: az Üllői úton a Szabó Ervin tér kereszteződése előtt,
  • Kálvin tér M: a 47-es és a 49-es villamospótló busz megállója,
  • Fővám tér M: a 47-es és a 49-es villamospótló busz megállója,
  • Rudas Gyógyfürdő: a 86-os busz megállója,
  • Döbrentei tér (8-as, 112-es): az 5-ös, a 86-os és a 178-as busz megállója.

7-es és 107-es autóbusz

A 7-es és a 107-es busz 14.30 és 16.30 között az Erzsébet híd lezárása miatt terelt útvonalon, a Szabadság hídon át közlekedik, az alábbiak szerint:

14.30 és 15.50 között

  • - Újpalota, Nyírpalota út felé a járatok nem érintik a Rudas Gyógyfürdő és a Ferenciek tere M megállót. A módosított útvonalon a buszokra a 15-ös járat Fővám tér M, majd a 9-es Kálvin tér M megállójában lehet felszállni.
  • - Albertfalva vasútállomás, illetve a Bornemissza tér felé a járatok nem érintik a Ferenciek tere M és a Rudas Gyógyfürdő megállót. A módosított útvonalon a buszokra a Kálvin tér M és Fővám tér M buszmegállókban lehet felszállni.

15.50 és 16.30 között az Astoria csomópontot is lezárják, ezért

  • - Újpalota, Nyírpalota út felé a járatok nem érintik a Rudas Gyógyfürdő és a Blaha Lujza tér közötti megállókat. A módosított útvonalon a buszokra a 15-ös járat Fővám tér M, a 9-es Kálvin tér M, majd a 923-as busz Corvin-negyed M, Harminckettesek tere, Rákóczi tér M és Népszínház utca megállójában lehet felszállni.
  • - Albertfalva vasútállomás, illetve a Bornemissza tér felé a járatok nem érintik a Blaha Lujza tér M, az Uránia, az Astoria M, a Ferenciek tere M és a Rudas Gyógyfürdő megállót. A módosított útvonalon a buszokra a 923-as busz Blaha Lujza tér M, a Rákóczi tér M, a Harminckettesek tere, majd a Kálvin tér M és Fővám tér M megállókban lehet felszállni.

A 7-es és a 107-es busz 16.30 és 18.00 között a Rákóczi út és a Baross tér lezárása miatt két szakaszra bontva közlekedik,

  • - egyrészt Albertfalva vasútállomás, illetve a Bornemissza tér, valamint a Döbrentei tér között,
  • - másrészt Újpalota, Nyírpalota út és a Baross tér (a 20E, a 30-as és a 30A busz leszállóhelye) között.

9-es autóbusz

15.50 és 17.00 között az Astoria lezárása miatt két szakaszra bontva közlekedik,

  • - egyrészt Óbuda, Bogdáni út és a Deák Ferenc tér M között,
  • - másrészt Kőbánya alsó vasútállomás és a Kálvin tér M között.

15-ös autóbusz

15.50 és 17.00 között az Astoria lezárása miatt két szakaszra bontva közlekedik,

  • - egyrészt Árpád híd M és a Deák Ferenc tér M között,
  • - másrészt Boráros tér H és a Kálvin tér M között.

20E, 30-as, 30A és 230-as autóbusz

17.00 és 18.00 között a Baross tér lezárása miatt az Alpár utca–Garay utca–Keleti pályaudvar–Garay utca–Nefelejcs utca–István utca–Dózsa György út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Reiner Frigyes park, a Verseny utca és a Keleti pályaudvar M megállót. A módosított útvonalon a buszokra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • - Cserhát utca: a 79-es troli megállója,
  • - Keleti pályaudvar M: a 79-es troli korábbi végállomása,
  • - Nefelejcs utca/István utca: a 79-es troli megállója,
  • - Ajtósi Dürer sor: a 74-es és a 79-es troli megállója.

73-as és 76-os trolibusz

17.00 és 18.00 között a Baross tér lezárása miatt az István utca–Ajtósi Dürer sor–Ötvenhatosok tere–Dembinszky utca–Wesselényi utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Péterfy Sándor utca és a Rottenbiller utca/István utca közötti megállókatt. A módosított útvonalon a járatokra az 74-es troli Rottenbiller utca/István utca, Nefelejcs utca/István utca, Ajtósi Dürer sor, Ötvenhatosok tere, Dembinszky utca és Nefelejcs utca megállóiban lehet felszállni.