Jön a napsütés, ne izguljanak

2014.04.26. 09:20 Módosítva: 2014.04.26. 09:25

Kezdetben csak néhol és átmeneti időszakokra, délutántól főleg délen már nagyobb területen is és tartósabban csökken a felhőzet, és süt ki a nap, írja a met.hu. Azért még több helyen kell esőre, záporra számítani, főleg keleten zivatarok is lehetnek. Akik délnyugaton laknak, azok szerencsésebbek, ott van a legkisebb esélye az esőnek.

A délkeleti szél a Dunántúlon lesz élénkebb, erős szél pedig csak zivatarok környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között lesz, északkeleten és délnyugaton lehet ennél egy-két fokkal melegebb. Késő estére 11 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap a napsütés mellett nyugaton lesz erősebb a gomolyfelhő-képződés, főként ott és az Északi-középhegység térségében fordul elő zápor, néhol zivatar. A délkeleti szél a Dunántúlon időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul, északkeleten lesz a melegebb.

Ha úgy érzi, hogy nem elég jó az idő egy igazán szép tavaszi hétvéghez, gondoljon arra, hogy önnek legalább nem kell hétvégén dolgoznia, és egyáltalán felmerülhet a szabadtéri program lehetősége. Aki meg dolgozik, azzal együttérzünk.