A kampányban boldog-boldogtalant fel kellett vennünk

2014.04.29. 09:49

Csongrád megyei polgármesterek szerint a legbiztosabb a bizonytalanság most a közfoglalkoztatásban - írja a Délmagyar.hu.

A megyei munkaügyi központ szerint április végén közel 7 ezer embernek szűnik meg a közfoglalkoztatási jogviszonya, májustól viszont csak 5600 fő foglalkoztatására nyílik lehetőség. A szegedi polgármesteri hivatal szociális irodája szerint 1100 embernek van közmunkája szerdáig, utána nem tudni, hányan maradhatnak a különböző programokban.

Nincs információnk. Így nem lehet kalkulálni, ekkora káosz még nem volt a közigazgatásban

- mondta a lapnak Kübekháza polgármestere, Molnár Róbert, aki szerint nem tudják, hogy májustól hogyan működtetik a központi konyhát, mi lesz a közterületek és a temető fenntartásával. Molnár hozzátette,

a kampányban boldog-boldogtalant fel kellett vennünk, azt is, akit nem akartunk, mert javítani kellett a statisztikákat.

A Magyar Nemzet ugyanakkor a Belügyminisztériumtól kapott információk alapján azt írja, hogy jövő hétfőn rendben elindulnak a 2014. évi rendes közfoglalkoztatási programok, amelyek révén a tavalyihoz hasonlóan májusban több mint 140 ezer ember dolgozhat majd, és ez az idénymunkák beindulásával várhatóan tovább emelkedik majd.

Mint írják, a költségvetés az idei évre 183,8 milliárd forintot határozott meg a közfoglalkoztatási programokra, ami 3,9 milliárd forinttal több, mint tavaly volt. A mostani 140 ezer fős közfoglalkoztatotti létszám a tavalyi, azonos időszakra jellemző adatokkal megegyező, vagyis szó sincs visszaesésről.