Keressük az ország legakármilyenebb érettségi tablóját!

2014.04.30. 11:00
Megdöbbentő? Vicces? Menő? Szar? Mindegy, a lényeg, hogy abból is a legjobb legyen az az érettségitabló, amivel benevez 2014 Legakármilyenebb Tablóversenyébe, amit az Index szervez.

Ahogy az Oscar-díj, a Golden Globe vagy éppen a Pulitzer-díj, úgy az Index érettségitabló-versenyét is a rangos, nagy múltú események között tartják számon Finnországtól Bissau-Guineáig, abban az értelemben mindenképp, hogy évről-évre megrendezzük. Csak a tavalyi év maradt ki, de 2012-ben például ilyen tablókkal támadtak minket, amikor a legvadabb tablókat kerestük. (Na jó, 2011-ben sem volt ilyen versenyünk, és az azt megelőző években sem.)

Ebben az évben viszont újra felállt a zsűri! Most a Legakármilyenebb Tablók versenyét rendezzük meg és ezen a fronton valóban egy éles, szoros, küzdelmes versenyre számíthatunk, merthogy tényleg akármilyen lehet a tabló. Ez azt jelenti, hogy lehet akár vicces, akár egyáltalán nem vicces, vad, eredeti, megdöbbentő, szomorú, pocsék. De abból a legjobb legyen. 

A nevezésnek csak egy feltétele van: a tabló idei legyen!

 A pályamunkákat szakavatott zsűri értékeli, és a legjobb tízre a közönség is szavazhat majd. 

Ide lehet küldeni a tablóképeket:

tema+tablo@mail.index.hu

Persze ilyenkor ott motoszkálhat az olvasó fejében, hogy az ő tablója nem olyan jó. Hogy kinevetjük, ha beküldi. Emiatt Elbizonytalanodik, esetleg aggódik. Nos, őket is arra biztatnánk, nyugodtan küldjék be a pályaművet. Ne feledjék Paulo Coelho szavait:

Az aggodalom az ember vele született tulajdonsága, és mivel sohasem tudjuk legyőzni, meg kell tanulnunk együtt élni vele, akárcsak a viharokkal.