Nem volt nehéz a matekérettségi eleje

2014.05.06. 12:39 Módosítva: 2014.05.06. 12:41

Kedden délelőtt végeztek a diákok a matematika írásbeli érettségi feladatokkal. Középszinten 80 ezren tettek vizsgát, emelt szinten 3897-en. A diákok összesen 180 percet kaptak a középszintű matekérettségi megoldására. A feladatlap az Eduline.hu-n nézhető meg.

Az első feladatsorban két halmazos, két függvényes és két szöveges feladat is szerepelt, az előző években mindegyik típusból egy-egy példa volt. Számtani és mértani sorozat, trigonometria, térgeometria, kombinatorika – ilyen témakörökből kaptak feladatokat a diákok a középszintű matekérettségi második részében.

Az Index által megkérdezett érettségizők szerint az első feladatsor könnyű volt, a második viszont már sokkal nehezebb.

Péter, PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium

Az első rész könnyű volt, talán az utolsó feladat, a valószínűségszámítás volt a legnehezebb, a második részben minden eredményem kijött, szerintem összességében jól sikerült a matek. A második részben a kombinatorika választható feladata volt szerintem legnehezebb, de a többi sikerült.  

Első rész 6/10-es
Második rész 8/10-es nehézségű

András, Fazekas Mihály Gimnázium

Az első rész nagyon könnyű volt, a feladatok fejben is megoldhatóak voltak, viszont néhánynál kellett indoklást is írni. Ez szerintem csak pluszmunka, de így is fél óra alatt végeztem. A második részben hat feladat volt, amiből ötöt kellett megoldani, ezek sokkal nehezebbek voltak, megszenvedtem velük mind a két órát, és egy feladatra így sem maradt időm. A feladatok megfogalmazása konkrét volt.

Első rész 3/10-es,
Második rész 8/10-es nehézségű. 

Zsuzsi, Kodály Zoltán Gimnázium

Az első rész nagyon könnyű volt, és a legtöbb ismerősömnek is, az előző évi érettségikhez képest nagyon könnyű volt. A második rész nehezebb volt. Egy kicsit megizzasztottak, de sikerült mindent befejeznem időre.

Összességében 7/10-es nehézségű volt a matekérettségi.