A Jobbik szerette volna, ha Gaudi-Nagy képviselő marad

2014.05.08. 11:03
Legalábbis ezt állítja Novák Előd, a párt alelnöke.

Bár most látványosan elhatárolódik a Jobbik Gaudi-Nagy Tamástól, Novák Előd szerint a párt szerette volna, ha a "nemzeti jogvédő" a párt parlamenti képviselője marad. A Jobbik alelnöke erről a Facebook oldalán írt. Szerinte Gaudi-Nagynak csak azt az egy feltételt szabta meg a párt, hogy ha országgyűlési képviselő akar lenni, akkor ügyvédként ne dolgozzon. 

Ráadásul valójában még juthatna is pénzhez ügyvédként, csak nem közvetlenül munkadíjként, hanem ha ügyvédi irodájának osztalékaként veszi fel, bár ez már egy jogi kiskapu volna

- írta Novák Előd. 

Azt viszont Novák is elismeri, hogy Gaudi-Nagy azt szerette volna, hogy Morvai Krisztina mellett ő is a párt EP-képviselője legyen, ezt viszont a Jobbik vezetése nem akarta, mondván, Brüsszelbe nekik elég egy jogvédő, nem kell több. Novák arról is említést tett, hogy Gaudi-Nagynak fel akartak kínálni egy "brüsszeli intézményvezetői posztot", de ez sem kellett neki.

Ahogy arról korábban már írtunk, információnk szerint már a kampány előtt összekülönbözött egymással Gaudi-Nagy és a Jobbik vezetése. Az, hogy ezek szerint a Gaudi-Nagynak szánt pozícióban sem tudtak egymással megegyezni, szintén ezt az értesülésünket erősíti. 

A parlament alakuló ülésének idején a Kossuth térre szervezett tüntetést Gaudi-Nagy Tamás, a demonstráción az egyik résztvevő leköpte Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét.  A Jobbik elhatárolódott a tüntetésen történtektől; mint közleményükben írták, a leghatározottabban elítélik „azt a gyalázatos inzultust". "A történteket szégyenletesnek, magyar hazafihoz méltatlannak tartjuk" - írták.

Gaudi-Nagy szerdán a köztelevízióban már arról beszélt, hogy Pásztorinak lámpavason lenne a helye. A Jobbik erre újabb közleményt adott ki, ebben újfent elhatárolódtak az eseménytől, mint írják, ez nem a Jobbik stílusa, és a szervezésben semmilyen módon nem vettek részt.