Azt hitte, meg akarják ölni a kórházban, ezért megkéselte a szobatársát

2014.05.08. 12:40

Tavaly májusban K. P. egyre erősebben kezdett hinni abban, hogy a váci kórházban meg akarják ölni. Eluralkodott rajta a gondolat, hogy halálával a kórház egy nagyobb összeghez jut hozzá. A hónap végén meglátogatta őt a lánya, a férfi pedig úgy érezte, már a lányát is meggyőzte a kezelőorvos, hogy egyezzen bele apja megölésébe.

Ezek után K. P. minden új ételt gyanakodva fogadott, később nem is evett belőlük. A gyógyszereit sem fogadta el – egyszer azzal verte át ápolóit, hogy a paprikakrémbe rejtette a pirulákat. Kapott két új szobatársat is, akik viszont semmi mást nem jelentettek neki, mint két új összeesküvőt, akik segíteni fognak a kórháznak az ő megölésében. Ezek után arra jutott, ahhoz, hogy megmeneküljön, nem maradt más választása, mint megölnie az orvosát vagy az egyik szobatársát.

Május 29-én épp a felesége volt látogatóban, aki rövid időre kiment a folyosóra takarítást kérni. Eközben a férfi egyik szobatársa háttal ült az ágyán, K. P. pedig elővette a fiókjából az evéshez használt összecsukható kését. Odament a szobatársához, és kétszer hátba szúrta. 

A megszúrt férfi kiment a folyosóra segítséget kérni, de azonnal összeesett, hiába rohantak hozzá. Az újraélesztés sem segített rajta, a férfi életét vesztette.

K. P. tárgyalásának csütörtökön volt az első napja, a hatvanéves férfi ellen emberölés a vád.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport