Vasárnap akár 27 fok is lehet

2014.05.08. 15:12

A hétvégén is folytatódik a változékony idő, a napsütés mellett több helyen lehet eső, akár zivatar is. Néhol megerősödhet, viharossá is fokozódhat a szél, de marad a meleg idő, vasárnap, akár 27 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Pénteken általában sok lesz a napsütés. Északnyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de sok csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy gyenge zápor lehet. Többnyire mérsékelt marad a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-10 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 21-25 fok között alakul.

Szombaton helyenként lehet záporeső. A szél viszont megélénkül, néhol erős széllökésekre is számítani lehet. A minimumhőmérséklet 8-14 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 21-25 fok között alakulnak.

Vasárnap a déli óráktól északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar, de a Tiszántúlon estig nem valószínű csapadék. Napközben több helyen megerősödik a szél, majd délutántól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és helyenként viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 9-15 fok lehet. Nappal általában 22-27 fok között alakul a hőmérséklet, de északnyugaton néhány fokkal hűvösebb lehet.

Az Időkép.hu azt írja, a változatos idő két hidegfrontnak lesz köszönhető, ami záporokat, zivatarokat hoz. Az egyik szombaton, a másik vasárnap érkezik.