A KDNP kifakadt az osztrák szakállas nő miatt

2014.05.12. 17:36

A magyar politikát sem hagyta hidegen az osztrák szakállas nő, Conchita Wurst, aki a hétvégén megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált. A dalverseny téma volt a parlament hétfői ülésén, a KDNP budapesti elnöksége pedig közleményben fakadt ki.

Amikor egy férfi azt mondja magáról, hogy nő, és történetesen még szakálla is van, akkor lehet, hogy jópofaságnak gondoljuk ezt, és addig talán nincs is baj, a baj akkor kezdődik, hogy ha pozitív diszkrimináció győztese lesz ez a szakállas nő.

– mondta Harrach Péter, a KDNP országgyűlési frakcióvezetője. 

Az Európai Parlament egyes elemei, csoportjai az elmúlt esztendőben számos alkalommal kérdőjelezték meg a család, a férfi és a nő természetes közösségének jelentőségét

– írja közleményében a KDNP budapesti elnöksége. Bár a szervezet elismeri Conchita Wurst egyéni teljesítményét, de aggodalmát fejezi ki, amennyiben Európa eszméje emblematikusan összeforr a nemi és családi szerepek tisztázatlanságával. A fővárosi kereszténydemokraták szerint Európa múltja, jelene és jövője nemcsak a tolerancián és az elfogadáson, hanem elsősorban a családon és a gyermekek születésén, egészséges nevelkedésén alapul.