Fodor Gábor népszerűtlen dolgot tett

2014.05.12. 20:57

Egyedül Fodor Gábor szavazott nemmel a devizahitelesekre vonatkozó, Navracsics Tibor nevével fémjelzett kilakoltatási moratórium meghosszabbítására, a többi jelenlévő 177 képviselő támogatta a törvényt, így addig biztosan nem kerülnek utcára az érintettek, ameddig nem születik a helyzetüket általánosan rendező jogszabály.

A szabályok továbbra is a téli tilalmi rendeleten alapszanak, így továbbra sem lakoltatható ki az, akinek nincs más ingatlana; nem önkényes lakásfoglaló; továbbá nem sújtották rendbírsággal és nem is ítélték el hitelezéssel kapcsolatos visszaéléssel. Ráadásul visszamenőleges hatályú a törvény, így az éppen zajló végrehajtásokat is fel kell függeszteni.

Elfogadtak azonban egy szűkítő feltételt is, amelyet Csöbör Katalin miskolci fideszes képviselő és Kriza Ákos miskolci polgármester nyújtott be azért, hogy a moratórium ne vonatkozzon a Fészekrakó-programban részt vevő "antiszociális elemekre". Így ha az ingatlan vevője vagy átvevője olyan helyi önkormányzat, vagy állami szervezet, amely vállalja az ingatlan felújítását két éven belül, és a helyi munkateremtést ösztönzésére pályázatot ír ki, a kilakoltatást végre kell hajtani.