Kemény büntetés a droggyártó fiataloknak

2014.05.12. 16:23

Jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedett és fogyasztott is négy Budapesti fiatal. A két férfit több év fegyházra, két barátnőjüket felfüggesztett börtönre ítélték, írja az MTI.

A vádirat szerint az elkövetők mindannyian fogyasztottak valamilyen kábítószert, ezért az elsőrendű vádlott ötletére elhatározták, hogy drogot fognak gyártani. A másodrendű vádlott az interneten szerezte be az amfetamin gyártásához szükséges anyagokat és eszközöket, majd egy X. kerületi lakásban rendezték be a droglabort.

A fiatalok 2011. októberében állítottak elő először drogot, majd a nagy részét eladták, a többit maguk fogyasztották el. A labort később Balatonalmádiba költöztették.

2011. december 2-án itt érte tetten őket a rendőrség. A nyomozók körülbelül 755 grammnyi masszát foglaltak le, az elsőrendű vádlottnál 15-20 grammnyi kábítószert találtak.

Az elsőrendű vádlott, E. Roland Ernő hét év, a másodrendű vádlott, H. Zoltán hat év fegyházbüntetést kapott, a két bűnsegédet, K. Erikát és N. Melinda Szandrát pedig két-két év, öt évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék.

A hétfői ítélet nem jogerős, mert az ügyészség a két férfi büntetésének súlyosbításáért fellebbezett, míg a két nő ítéletének ügyében három nap gondolkodási időt kért. A vádlottak és védőik elsősorban felmentésért, másodsorban a büntetés enyhítéséért fellebbeztek.