2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

„Ne bírságold meg!” listát találtak a csepeli közterületeseknél

2014.05.13. 11:06
Nem büntethették a csepeli közterületesek a kerületi vezetőket parkolási és közlekedési kihágásokért. Legalábbis erre utal, hogy a felügyelet központjában „Ne bírságold meg!” feliratú listát függesztettek ki a vezetők autóinak rendszámával.

Németh Szilárd XXI. kerületi polgármester, Morovik Attila, Borbély Lénárd, Ábel Attila alpolgármesterek, valamint Szeles Gábor jegyző neve is szerepel azon a listán, ami a Csepeli Közterület-felügyeleti Központban fényképeztek le.

A közterületeseknek szóló hirdetmények faliújságjára kitűzött listára színes kiemelő tollal minden pontosítás nélkül azt írták: „Ne bírságold meg!”

capture-20140508-193808
Fotó: / hírkomp.hu

A rendszámokat tartalmazó levél tanúsága szerint a listát a XXI. Kerületi Polgármesteri Hivatal üzemeltetési csoportja küldte át április végén a közterületesekkel lezajlott telefonos egyeztetés után.

A képeket a csepeli Hírkomp blog tett közzé, mint annak bizonyítékát, hogy az önkormányzati vezetőket tilos megbírságolni a kerületben. A blog már pénteken pedzegette, hogy tudomására jutott: „Listát vezetnek a Csepeli Közterület-felügyeleti Központban azon személyekről, illetve személyautóik rendszámáról, akiket önkormányzati utasítására akkor sem szabadna büntetéssel sújtani, ha például a Szent Imre téri buszmegálló kellős közepére parkolnának.”

6075458 46edd83755cc4a73f736609ba1949d1d o

A Hírkomp állításairól hétfőn megkérdeztük Ábel Attila alpolgármestert, aki azt mondta, rágalmazásért feljelentik az MSZP-közeli blogot. Ábel szerint a blog azt sugalmazta, hogy a büntetések elkerülésére szólították fel a felügyeletet, ami egyértelműen bűncselekmény lenne. Az alpolgármester szerint azonban az önkormányzat semmilyen bűncselekményre sem kényszerítette a közterületeseket.

"Csepelen senkinek sem kell parkolási díjat fizetnie, mert minden parkoló ingyenes. A cikkeket illusztráló, ismeretlen forrású megjegyzéssel ellátott képeken önkormányzati tulajdonú autók és rendszámok láthatók. Ezek az autók jogosultak az önkormányzati engedéllyel használható parkolók használatához. Ilyen parkolók az önkormányzat közvetlen környezetében, a KRESZ-táblákon feltüntetve vannak. Ilyen engedélyek a világon mindenhol vannak, ahol csak engedéllyel lehet használni a parkolókat. Engedéllyel használni engedélyhez kötött parkolókat nem bűncselekmény, nem szabálysértés, hanem törvényes és szabályos eljárás." - írta cikkünk megjelenése után az önkormányzat.