Százmilliót csaltak el az egri tánctanárok

2014.05.19. 11:43

Több mint 135 millió forint állami támogatást vett fel jogosulatlanul az egri Agria Tánciskolát létrehozó alapítvány, amely részben fogyatékkal élők adataival visszaélve meghamisította a tánciskola létszámadatait. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az alapítványhoz köthető négy emberre, de összesen húsz ember ellen emelt vádat az ügyben, írja a Heol.hu.

A csalást 2005-től három tanéven keresztül folytatták a csalást: normatív támogatást vettek fel a tanulóik után, azonban a támogatást alapját képező létszámadatok részben fiktívek voltak. A támogatás összege - évenként és tanulónként változóan - 40.000 Ft. és 59.000 Ft. között mozgott.

A valótlan létszámkimutatáshoz szükséges személyi adatokhoz a vádlottak iskolai toborzások, illetve fogyatékkal élő tanulók, valamint más tánccsoportokban oktatott tanulók adatainak megszerzése és jogosulatlan felhasználása révén jutottak hozzá. Ezek birtokában több esetben és nagy számban beiratkozási lapokat, felvételi vizsga jegyzőkönyveket hamisítottak, valamint a tanév során valótlan tartalommal vezettek különböző naplókat, törzskönyveket és jelenléti íveket.