Egy év hat hónap egy bombariadóért

2014.05.22. 12:22

Gyorsított eljárásban nem jogerősen egy év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Járásbíróság csütörtökön azt a férfit, aki a bíróság felrobbantásával fenyegetőzött.

A többszörösen büntetett előéletű 26 éves férfi április 23-án reggel mobilról betelefonált a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra, valamint a katasztrófavédelmi igazgatóságra és azt mondta, hogy a Kecskeméti Törvényszéken bomba van, ami fel fog robbanni. A férfinak aznap lett volna tárgyalása a bíróságon – írja az MTI.

A rendőrök átvizsgálták a törvényszék épületét, de bombát nem találtak. A valótlan bejelentés miatt a törvényszéken a kitűzött tárgyalásokat el kellett halasztani, az épületet ki kellett üríteni. A férfit május 10-én őrizetbe vették, a bíróság május 12-én elrendelte előzetes letartóztatását.

A vádlott elismerte bűnösségét, hangsúlyozta, hogy nagyon megbánta tettét, nem volt szándékában a robbantást elkövetni, robbanóanyaggal nem rendelkezett. A bíró az ítélet indoklásakor kiemelte: a férfi elkövette a közveszéllyel fenyegetés bűntettét, ezzel száz-száztíz ember munkáját megzavarta a bíróságon, és a város főutcájának köznyugalmát is megzavarta, mert az épület átvizsgálásának idejére a forgalmat le kellett állítani.

A férfit két korábbi bűncselekménye miatt 10-10 hónapos, valamint egy harmadik bűncselekmény miatt egy év felfüggesztett börtönbüntetése ítélték, ezek a döntések már jogerősek. Az ügyész a büntetés súlyosbításáért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. 

A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását megszüntette, a férfi jelenleg szabadlábon van.