Senki nem csinál semmit a kampányhajrában

2014.05.23. 08:22

Az idei országgyűlési választás volt az első, hogy a választás napján sem volt kampánycsend, illetve csak nagyon korlátozott területen. Így több párt a szavazás napján is aktív volt, elég csak Gyurcsány Ferenc trabantozására gondolnunk. Kampánycsend a most vasárnapon tartott EP-választáson sem lesz, megnéztük, mire készülnek az induló pártok a hétvégén, illetve ki hol várja az eredményeket.

Fidesz-KDNP

A Fidesz a fővárosi Millenáris parkban tartja EP-választási eredményváróját vasárnap, ide várják szimpatizánsaikat, önkénteseiket. A parkban kivetítőn kivetítőn lehet nyomon követni a választási eseményeket, eredményeket. A rendezvényen ott lesz Orbán Viktor, a Fidesz–KDNP több vezető politikusa, illetve a pártszövetség EP-képviselőjelöltjei.

MSZP

Ferencz Gábortól, a párt sajtósától megtudtuk, hogy szombaton a párt vezetése az európai parlament szocialista frakciójának vezetőjével, Hannes Swobodával látogat meg több helyszínt. A pontos programról egyelőre nem tudott bővebb információt adni. Vasárnap a párt nem készül különösebben nagy kampányeseményre, napközben várhatóan többször tartanak majd sajtótájékoztatót. A párt a Jókai utcában várja az eredményeket vasárnap este.

Jobbik

A párt szombaton fórumokat és sajtótájékoztatókat tart, nagyobb kampányeseményre nem készül. Vasárnap pedig a Kongresszusi Központban tartják eredményváró rendezvényüket.

Együtt-PM

A pártszövetség azt tervezi, hogy szombaton egy látványelemekkel felturbózott sajtótájékoztatót tart a Batthyány téren. Részleteket egyelőre nem árultak el, de ha minden igaz, fontos részlet, hogy a Parlament a háttérben legyen a sajtótájékoztató közben. A választás napján valamilyen módon szeretnék kihasználni, hogy gyermeknap lesz, így a párt vezető politikusai első sajtótájékoztatójukat várhatóan saját gyermekük társaságában fogják tartani. Este pedig az Együtt-PM Szövetség politikusai és aktivistái együtt várják az európai parlamenti választás eredményeit, a Rácskert nevű helyen, a Dob utcában.

Lehet Más a Politika

A párt szombaton délután egykor tart valamiféle akciót a Kossuth téren. Részleteket nem árultak el. Ezután délután kettőtől tartják kampányzáró rendezvényüket Budapesten az Ankert nevű helyen, a Paulay Ede utcában. Itt beszélni fog Schiffer András, Szél Bernadett, Csiba Katalin és Meszerics Tamás. Vasárnap, a választás napján több sajtótájékoztatót is tartanak majd napközben, majd este hattól az Ankertben várják az eredményeket.

Demokratikus Koalíció

Hogy az EP-választás mennyivel érdektelenebb, mint az országgyűlési, az már csak abból is látszik, hogy trabantos Gyurcsány sem aktivizálja magát annyira, pedig, ha az utóbbi évek tapasztalata alapján valakitől elvárnánk, akkor az ő lenne. Ehhez képest a pártnak egyelőre nincs kidolgozott programja a hétvégére; amit biztosan lehet tudni, hogy szombaton 11-kor Gyurcsány Ferenc is beszédet mond a Szabadság téren épülő megszállási emlékmű miatt az MTA parkolójában. Beszédet mond még Szabó Tímea Együtt-PM-es, Horváth Csaba MSZP-s képviselők és Fodor Gábor, sőt, ha este hatig vár, akkor Fischer Ádámot is meghallgathatja. Vasárnap várhatóan inkább délelőtt szeretnének megjelenni, kampányolni egy-két helyen, aztán este nyolctól − ahogy az országgyűlési választáson − a New Orleans Pubban várják az eredményeket. A különbség annyi, hogy most nincsenek kitiltva a Hír TV és a köztévé újságírói.

Seres Mária Szövetségesei, A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt

Nem tudunk róla, hogy terveznének bármit, de amint megtudjuk, azonnal hírt adunk róla.