Életfogytiglanit kapott a 84 éves asszony gyilkosa

2014.05.29. 10:12

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Szekszárdi Törvényszék csütörtökön első fokon, nem jogerősen azt a férfit, aki tavaly januárban társával kirabolt és brutálisan megvert egy idős asszonyt, aki belehalt sérüléseibe.

A 27 éves nagykónyi férfi legkorábban 35 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra. Bűnsegédlettel vádolt társát, egy 22 éves, szintén nagykónyi férfit 10 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, ő a szabadságvesztés kétharmad részének letöltése után bocsátható szabadlábra.

A két vádlott betört a 84 éves asszony házába, akit az elsőrendű vádlott olyan súlyosan bántalmazott, hogy a nő fején és a testén később 49 sérülésre utaló nyomot találtak. A vádlott ezt követően elvette az idős asszony karikagyűrűjét, fülbevalóit és háromezer forintját, és távozott. A magára hagyott, jajgató nő a bántalmazásba néhány óra múlva belehalt.

Az emberöléssel vádolt férfi a per során tagadta a bűncselekmény elkövetését, a bíróság a másodrendű vádlottnak önmagára nézve is terhelő vallomása, és többek között DNS-vizsgálatok eredménye alapján hozta meg az ítéletet.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért az ítélet tudomásul vételéhez, a vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport