2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Tomcat gázpisztollyal egy férfi arcába lőtt

2014.06.01. 19:40

Polgár Tamás gázpisztollyal rálőtt egy férfira Hódmezővásárhelyen egy ház kertjében. A Tolvajkergetők nevű társaságot irányító, Tomcat néven ismert Polgár sokadmagával érkezett a helyszínre, az esetről videót is készítettek.

A csoport Facebook-oldalán közzétett történet szerint Tomcaték egy asszony lakását akarták visszaszerezni, akit kitúrtak a saját otthonából. A nő állításuk szerint hiába próbálkozott a törvényes eszközökkel, kudarcot vallott, ezért kereste meg a csoportot.

Polgárék azt mondják, bérleti szerződést kötöttek a nővel, ezzel a papírral a kezükben mentek be a ház kertjébe, majd itt fajult a lövésig a történet. A meglőtt férfi elterült, de később felállt, majd dulakodni kezdtek. Polgárék oldalukon azt írják, nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel hagyták ott a férfit, a házba behatoltak, benn pedig törtek-zúztak.

A Csongrád megyei rendőröktől megtudtuk, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. május 31-én 12 óra 50 perckor Hódmezővásárhelyen a Nádtető utca egyik ingatlanán megjelent több személy arra hivatkozva, hogy egy bérleti szerződés alapján az ingatlan egy részét birtokba veszik. Az eljárást az ingatlan egyik tulajdonosa nehezményezte. Szóváltás alakult ki, melynek során P. Tamás elővett egy gáz-riasztó pisztolyt és rálőtt az egyik ott lakóra. A férfit a mentők kórházba vitték, de később elhagyhatta az egészségügyi intézményt.

A rendőrségre fejlövésről érkezett bejelentés. A helyszínre érkező rendőrök megfékezték a további indulatokat. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya P. Tamás ellen súlyos testi sértés bűntette kísérlete megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A rendőrség közölte, a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében folyamatos rendőri jelenlétet biztosít a környéken.

A délmagyar.hu azt írta, a férfit, akire rálőttek, azóta saját felelősségére ki is engedték a kórházból. "A bútorainkat erővágóval verték szét, összeszedték a pénzünket, az aranyainkat. A szárítóval együtt dobálták ki a gyerekruhákat, az asztalt, a bőr ülőgarnitúrát az ablakon keresztül az utcára. 10-15 percig törtek-zúztak" – mesélte a lapnak. A férfi tartja magát ahhoz, hogy jogosan lakik a házban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport