Árpád
-2 °C
4 °C

Drótkötéllel rántották ki az ATM-et, hét évet kaptak

2014.06.04. 20:12 Módosítva: 2014-06-04 22:42:59

Lopás és más bűncselekmények miatt egyenként hét év börtönre ítélte a Keszthelyi Járásbíróság azt a három férfit, akik 2012-ben egy lopott autó vonóhorgára rögzített drótkötéllel kirántottak a falból egy készpénzkiadó automatát Nagyvázsonyban - közölte az MTI.

A vádlottak 2012 szeptemberében több lehetséges zalai, vasi és Veszprém megyei helyszínt is megvizsgáltak, hogy honnan vihetnének el egy ATM-et, amiből készpénzhez juthatnak. Egy nagyvázsonyi pénzintézetet választottak, és a tervükhöz feszítővasakat szereztek be, egy dél-zalai telephelyen pedig drótkötelet loptak egy darus kocsiról.

A kehidakustányi termálfürdő parkolójában várakozva kiszemeltek egy autót, amelynek külföldi gazdájától az öltözőszekrényét felfeszítve megszerezték a kocsi kulcsát, illetve az ott talált pénzt is magukhoz vették. A közel hétmillió forint értékű autóval másnap hajnalban értek Nagyvázsonyba, ahol a kiszemelt ATM-et a kocsi vonóhorgára kötött drótkötéllel kitépték a falból.

Az automatát a csomagtartóba tették, s később egy bozótos területen elrejtették, a kocsit pedig az erdőben hagyták. A gyalog távozó tolvajok azonban egy hivatásos vadásszal találták szembe magukat, akinek a felszólítására nem álltak meg, hanem futásnak eredtek.

A vadásznak sikerült elfognia és a rendőröknek átadnia a gyanúsnak vélt férfiak egyikét, később pedig a lopott autót is megtalálták. Az elfogott férfi társai másnap visszatértek az erdőben hagyott ATM-ért, amelyet felfeszítve 5,2 millió forintot zsákmányoltak.

A Keszthelyi Járásbíróság szerdán jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal és közokirat egyidejű elvételével, társtettesként elkövetett lopások bűntettében találta bűnösnek a három vádlottat. A középmértékes büntetés elvét alkalmazva mindhárom férfit - az elsőrendűt visszaesőként - egyenként hét év börtönre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak, illetve védőik enyhítésért fellebbeztek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?