Lázár embere lesz L. Simon László

2014.06.10. 16:01 Módosítva: 2014.06.10. 16:08

A Index úgy tudja, hogy L. Simon László, volt kulturális államtitkár a Miniszterelnökséget vezető Lázár János parlamenti államtitkára lesz.

L. Simon László, aki tavaly október óta a Várbazár felújításáért, a budai vár fejlesztési koncepciójáért és a fertődi Esterházy-kastély rekonstrukciójáért felel kormánybiztosként, legutóbb a reklámadóról szóló törvényjavaslat előterjesztőjeként került be a sajtóba.

A Fidesz-KDNP közös listájáról bejutott politikus május közepén egyébként lemondott másik fontos posztjáról, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöki tisztéről, mivel összeférhetetlen volt országgyűlési képviselői tisztségével.

A Miniszterelnökségről az elmúlt hetekben derült ki, hogy plusz feladatköröket kap, például Lázár magához vonta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól a közigazgatási részt, valamint megfelezte a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztériumot, ahonnan a teljes vidékfejlesztési részt átkerült a Miniszterelnökségre. Korábban pedig odakerült az NFÜ hatáskörébe tartozó uniós pénzosztó rendszer is.

Ennek ellenére a Miniszterelnökség volt az, ahol a legkevesebbet lehetett tudni arról, hogy kik lesznek az új vezetők, illetve, hogy a feladatkör bővülésével milyen személyi változások várhatók. Lázár átveszi-e a minisztériumok korábbi apparátusait, vagy teljesen új menedzsmenttel próbálja majd levezényelni a pénzosztó területek beolvasztását.