Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Béremelést kérnek a polgármesterek

2014.06.17. 06:18

Százezer forinttal növelné az önkormányzatok szövetsége a köztisztviselők havi nettó jövedelmét, korábbana közszolgálati dolgozók szakszervezete is hasonló javaslattal állt elő, írja keddi számában a Napi Gazdaság.

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára a lapnak azt mondta: a városvezető díjazására is vonatkozó közszolgálati bérrendezés már nem csak jövedelmi, megélhetési kérdés, de közszolgálati, politikai feladat is. A lap megjegyezte: több mint hat éve nem változtak a bértarifák, írja az MTI.

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke a Napi Gazdaságnak azt mondta: a polgármesteri és köztisztviselői javadalmazás kérdése halaszthatatlan. A TÖOSZ elnöksége a napokban kezdeményezte, hogy a köztisztviselők bére átlagosan havi nettó 100 ezer forinttal növekedjen még ebben az esztendőben, de legkésőbb 2015. január elsejétől, továbbá kapjanak érdemi bérfejlesztést azok a közalkalmazottak, akik nem részesültek az elmúlt időszakban bérfejlesztésben.