Árpád
-2 °C
4 °C

35 percet várt a mentő a kórházra

2014.06.20. 17:40

A Blikk.hu szerint 35 percen át várakozott a mentő egy eszméletlen, mesterségesen lélegeztetett nővel, mert egy kórház sem tudta fogadni őt. Az Országos Mentőszolgálat szerint tényleg várakoznia kellett a nőnek, de ez nem befolyásolta az állapotát, mert a mentőben is a legmagasabb szintű ellátásban tudták részesíteni.

A 64 éves F. Józsefné Rozáliához a lánya hívta ki a mentőket, mert az anyja fulladni kezdett, majd elveszítette az eszméletét. A lánya beszámolója szerint a kórházak sorra passzolták le az anyját, az OMSZ azt írta az Indexnek, hogy a területileg illetékes kórházban nem volt elég hely az intenzív osztályon, ezért kerestek másik kórházat, végül Csepelről az Uzsoki Kórházba szállították a nőt.

Az OMSZ annyit mondott még, hogy ehhez hasonló esetek szerencsére ritkán fordulnak elő, és eddig is történt már fejlesztés, ami a hatékonyságot növelte ezen a téren. További előrelépést fog jelenteni, ha egy számítógépes rendszerben valós időben láthatja majd a mentőszolgálat, hogy melyik kórházban mennyi hely van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?