Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Pornón marakodik a DIGI és a CÖF

2014.06.21. 12:26

A média figyelésével foglalkozó támogatóink jelezték, hogy a DigiTV 24 órás pornóműsort sugároz

− állt a Civil Összefogás Fórum (CÖF) pénteki közleményében. A CÖF szerint ez „különösen a nyári időszakban erkölcsi károkat okoz a gyermekek körében”, mivel a pornócsatornára bármikor odatévedhet egy gyanutlan, a távirányítót kezelni tudó gyerek is, a nap bármely szakában.

A Digi még februárban közölte, hogy az egyik csatornája, amely eddig csak éjszaka sugárzott pornóműsort, a jövőben 24 órán teszi majd. Ezek a csatornák a tévé alapcsomagjában nicsenek benne, azokat külön lehet kérni, külön lehet rá előfizetni, igaz csupán 10 forintos havidíjért.

A CÖF - és több megrendelő - azonban azt kifogásolta, hogy a Digi azoknál is elérhetővé tette a pornócsatornát, akik nem kérték azt, nem fizettek rá elő. Ráadásul mindenféle figyelmeztetés nélkül, valahol a gyermekcsatornák közvetlen közelében.

A CÖF hivatalos megkeresésére ma a Digi a következőt válaszolta:

„A DIGI által nyújtott díjmentes felnőtt tartalom egyetlen telefonhívással eltüntethető az elérhető csatornák közül. A Civil Összefogás Fórum közleményére reagálva a DIGI megerősítette, hogy bármely előfizetője az ingyenesen hívható 1272-t tárcsázva azonnal megszüntetheti a hozzáférést a felnőtt tartalomhoz. A szolgáltató köszönetét fejezi ki a CÖF-CÖKA-nak az észrevételért, és egyetért azzal, hogy rendkívül fontos a gyermekek megfelelő értelmi, érzelmi fejlődése."

A DIGI azt is írja, hogy a felnőtt csatorna időkorlát mentessé tételéről ügyfeleit előzetesen tájékoztatta személyre szólóan és web oldalán keresztül is. Ebből úgy tűnik, érdemes az unalmas című hírleveleket is átfutni, hátha ehhez hasonló változtatások derülnek ki belőle.