nonono

Visszavonták két taxitársaság engedélyét

2014.06.23. 11:49

A BKK visszavonta a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. működési engedélyét, mert nem feleltek meg a fővárosi taxirendeletben előírt pénzügyi feltételeknek. A főváros taxirendelete alapján a taxiszolgálat pénzügyi szempontból akkor megfelelő, ha saját tőkéje eléri az 50 millió forintot – írja közleményében a BKK.

A taxicégek működési feltételeinek előzetes vizsgálata a BKK feladata, amely kiterjed a szolgáltató pénzügyi megfelelőségének vizsgálatára is. A Budapesten korábban működő 21 taxicég közül 13 kérelmezte – és 11 meg is kapta – az előzetes minősítést, köztük a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a MAX TAXI (Reklámtaxi Kft.) is. 

A fuvarszervezők által benyújtott 2013. évi mérlegadatok alapján azonban a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. nem felel meg a Taxirendelet feltételeinek, ezért a BKK június 19-étől visszavonta az előzetes igazolásukat.

Az igazolásokat nemcsak a taxitársaságoktól, hanem a szerződéses partnereikként működő taxiktól is visszavonták. Ezeknek a taxinak a pótszemléjét ingyenesen elvégzik. Ennek feltétele, hogy a taxis egy másik fuvarszervezővel kössön szerződést, és hogy annak logóját és szabadjelzőjét felszerelje az autójára.

A Tele 5 Taxi nem ért egyet

A taxitársaság ügyvezető igazgatója, Pásztor György az MTI-nek elmondta: nem értenek egyet a BKK hétfői döntésével, mivel álláspontjuk szerint minden pénzügyi feltételnek megfelelnek, a társaság törzstőkéje meghaladja a rendeletben előírt 50 millió forintot.

Az MTI megkereste a Reklámtaxi Kft.-t is, a fuvarszervező társaság a döntésről későbbre ígért tájékoztatást.