Huszonhárom évet kapott a dizájnerdrogos gyilkos

2014.06.24. 15:04 Módosítva: 2014.06.24. 15:06

A Budapest Környéki Törvényszék első fokon nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben, két rendbeli - felfegyverkezve, élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett - rablás bűntettében (melyből az egyik kísérleti stádiumban maradt) és kábítószer birtoklásának vétségében találta bűnösnek a most 20 éves vádlottat.

Opel: sose kap el?

A Szakáldon szüleivel élő Sóvári Márk a bizonyítékok szerint 2012 elejétől egyre gyakrabban fogyasztott pszichoaktív anyagnak minősülő szereket, elsősorban a penta vagy kristály néven ismert pentilont, amit különböző szórakozóhelyeken szerzett be.

Emiatt mintegy 160 ezer forint adóssága keletkezett, ezért, valamint hogy a robogóját megcsináltassa, és nagyobb összeghez jusson, 2012 szeptemberében elhatározta, hogy autók megszerzésével, értékesítésével fog pénzt szerezni. Néhány évnél régebbi Opeleket nézett ki, mert ezekbe tudomása szerint még nem volt beépítve műholdas nyomkövető.

2012. szeptember 20-án Hatvanban beugrott egy várakozó Opel Astrába, a kocsit vezető nő oldalához kést szorított, az autópályára kényszerítette, majd a nőt otthagyva a kocsijával elszáguldott. A gépkocsit ezután közösségi portálon és ismerősein keresztül próbálta értékesíteni.

Többször megszúrta

Négy nap múlva, kora délután Gödöllőn megkísérelte egy hasonló autó elrablását, de az azt vezető nő erőteljes fellépésének hatására kiszállt a gépkocsiból és elmenekült. Ugyanazon a napon egy gödöllői kereszteződésben beugrott egy várakozó Opel Corsába, majd késsel fenyegetve felszólította az autót vezető nőt, hogy a 3-as úton forduljon Aszód irányába. A máriabesnyői kegytemplom előtti parkolóban a nő megpróbálta kitenni támadóját, aki azonban többször megszúrta őt, majd helyet cseréltek, és továbbhajtottak Aszód felé.

Útközben egy szántóföldön megálltak, ekkor az erősen vérző nő kiszállt, mire a vádlott ismét többször megszúrta, majd magára hagyta. Az áldozat rövid időn belül eszméletét vesztette, majd meghalt.

Az ellopott Opel Corsát a rendőrség nem sokkal később megtalálta. A támadót 2012. szeptember 27-én Miskolcon fogták el.

Bocsánatot kért

A férfi a per során többször is sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, és bocsánatot kért a Domonyvölgynél halálra késelt áldozatának hozzátartozóitól. Azt mondta, hogy a kábítószer hatása alatt, adósságai miatt elkövetett bűncselekmények egyes részleteit fel tudja idézni, de a szúrásokat nem. Fejtegetése szerint azért támadt késsel a nőkre, hogy megijessze őket, és könnyebben megszerezhesse autójukat.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte egyebek mellett a kitartó elkövetési módot, a vádlott önhibából eredő bódult állapotát, a sértettek véletlenszerű kiválasztását és azt, hogy a bűncselekmény felzaklatta a közvéleményt.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport