Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Facebookon coming outolt Lakner Zoltán

2014.06.25. 22:13

Lakner Zoltán, politikai elemző Facebook-bejegyzésben írt arról, hogy meleg. Pénteken Lakner fogja megnyitni a Budapest Pride-ot, ennek okán írt posztot a melegek magyarországi helyzetéről és saját magáról.

Élem az életem, melegként, családban, mert nekem így jó. Nem egy nagy dolog. Nem bujkálok. Szerintem rendben van, ha másnak másként jó. Ahogy látom, sokak kellemetlen hobbija mások életében turkálni; ha valaki"aberráció" után kutat, inkább errefelé keresgéljen. 

Hogy most mégis szóba hozom magam, annak az az oka, hogy szép lassan eljutottam a pontig - lehetett volna ez korábban vagy később is -, hogy azért legalább annyit mondani kellene: hé, itt engem is sértegetnek! Nem fogok a fal mellett osonni azért, mert képmutatók papolnak erkölcsről és pont beleesek a szórásba.

- írja Lakner, aki szerint szexuális orientációtól függetlenül mindenkinek joga van a törvényes kapcsolatra, családra és annak jogi védelmére is. Az elemző így fejezi be a posztot:

Nyilván nem lesz könnyű, de ezután sem szeretném a nyilvánosság elé tárni a magánéletem - ellentétben egyes kereszténységre, családra és erkölcsre visszakézből hivatkozó politikusokkal (nem mellesleg ugyanők azok, akik egy-egy bulvárriport után a bulvárt ostorozzák). Nem leszek másmilyen, mint eddig. Egykor sok időmbe telt megtalálni önmagam, nem kezdem elölről :)

Mégis fontos volt legalább ennyit mondani, hogy arra biztathassak: nem kell a sértéseket eltűrni. Nem áll melléd senki, ha nem állsz ki magadért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?