Szilvia
5 °C
16 °C

Az összes orgoványi képviselő lemondott

2014.06.26. 19:45 Módosítva: 2014-06-26 19:45:50

Mind a hat orgoványi önkormányzati képviselő lemondott mandátumáról - számolt be a Baon.hu. Nagy a baj – fogalmaztak azon a lakossági fórumon, ahol döntésük okairól tájékoztatták a helyieket.

A meghívóban az szerepelt, hogy a polgármester „viselkedésével és döntéseivel gazdasági összeomlás felé sodorta a települést”. A képviselők a június 2-i képviselő-testületi ülésen szereztek tudomást arról, hogy az önkormányzatnak több mint 21 millió forint működési támogatást és kamatait vissza kell fizetnie az államkincstárnak, mert nem készült el határidőre a felhasználási elszámolás - derült ki a fórumon.

Nem adják a nevüket

A leköszönt képviselők egyike, egyben a település alpolgármestere, Gellért László arról beszélt, hogy ez volt az utolsó csepp a pohárban, ami után azt mondták, a történtekhez nem adják tovább a nevüket.

Egy másik képviselő, Subicz József szavait idézve a honlapon az olvasható, hogy a 2013-as költségvetés tárgyalásánál 60 milliós hiány mutatkozott a beszámolóban. A legutóbbi két nagyberuházás finanszírozásához hitelt vett fel az önkormányzat, a kamatot fizetni kell. A támogatást viszont nem lehet lehívni, mert hiányzik a pályázati elszámolás. A képviselő úgy fogalmazott: javaslataikat, tanácsaikat a polgármester nem fogadta el. Döntéseiről csak utólag adott tájékoztatást, elvárva, hogy a testület tagjai fogadják el azokat akkor is, ha nem értenek vele egyet.

Tetézte a bajt, hogy a polgármester februárban azonnali hatállyal menesztette a jegyzőt. Ezt megelőzően a pénzügyi osztály két munkatársa is felmondott, így a folyamatban lévő gazdasági és jogi ügyek intézése félbeszakadt.

Orgoványon 2012. december 3-án tartottak időközi választást, miután az előző polgármester nyugdíjba vonult és lemondott tisztségéről. Lóczi Boglárkát akkor választották a település élére. A szavazatok 61,5 százalékát kapta 42 százalékos részvétel mellett. A jegyző 2014. februári azonnali felmentését a polgármester bizalomvesztéssel indokolta. Kerekes Tibor címzetes főjegyző emiatt beperelte a helyhatóságot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?