Fazekas: A lépfenefertőzés nem politikai ügy

2014.07.09. 09:15

Fazekas Sándor agrárminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában úgy reagált azokra a vádakra, miszerint őt is felelősség terheli a lépfenefertőzés miatt, hogy

Tiszafüreden súlyos gondatlanság miatt fertőzödött meg nyolc személy a lépfenével, de ez nem politikai, hanem büntetőügy... Kimondottan alacsony színvonalú politizálásnak tartom azt, amikor valaki egy ilyen helyzetből próbál politikai tőkét kovácsolni.

A miniszter nem tagadta, hogy jó viszonyban van a City-Farm Kft. vezetőjével, Nagy Józseffel, akinek a telepén illegálisan vágtak le két lépfenével fertőzött szarvasmarhát, de szerinte ennek nincs jelentősége. Mint mondta, megválasztott országgyűlési képviselőként természetesen ismeri a körzetében lakó vállalkozókat, Tiszafüreden is hetente többször fordul meg, és jó kapcsolatot ápol a helyi vállalkozókkal.

Izzadságszagú erőlködésnek tűnik az, hogy valakik a helyi magánemberek által hozott kivételesen rossz döntés következményeit a körzet megválasztott képviselőjének nyakába akarják varrni, még akkor is, ha az éppen a földművelésügyi miniszter.

A Népszabadság úgy tudja, hogy Fazekas Sándor olyan jóban van Nagy Józseffel, hogy a vállalkozó tiszafüredi hajógyártó csarnokának alapkőletételén személyesen volt jelen. A lap szerint a projekt jelentős támogatást is kapott.