1,5 tonnányi robbanótestet találtak Büknél

2014.07.10. 10:20

Rekordmennyiségű, összesen másfél tonnányi második világháborús német robbanótestet találtak a Vas megyei Bük település határában a Magyar Honvédség tűzszerészei szerdán – közölte a Magyar Honvédség az MTI-vel.

Bük és Csepreg között, nagyfeszültségű oszlopok telepítése közben került elő a földből négy tüzérségi lövedék, ezért értesítették a szakembereket. A tűzszerész a helyszínen összesen másfél tonnányi robbanótestet talált – ez idén rekordmennyiségnek számít.

A földben 217 páncélökölvető csövet találtak, amelyek egyenként 95 gramm lőport tartalmaznak, súlyuk pedig összesen mintegy 600 kilogramm. Előkerült továbbá 109 darab 7,5 centiméteres német páncéltörő gránát is, ezek súlya összesen 900 kilogramm lehet.

A robbanótesteket csütörtökön szállítják el megsemmisítésre a központi gyűjtőhelyre.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét