Hiszékeny Dezső tagadja a korrupciót

2014.07.10. 16:21

Hiszékeny Dezső MSZP-s politikus áll a vizsgálat elé és lemond a mentelmi jogáról, de tagadja az ellene felhozott vádakat. A legfőbb ügyész kérte a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert korrupcióval vádolják a politikust.

Hiszékeny azt mondta, hogy csak a sajtóból értesült az ellene felhozott vádakról, ő se tud többet, mint az újságírók, mondta csütörtök délután a Képviselői Irodaház előtt tartott sajtótájékoztatóján. Azt mondta, hogy semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott.

Azt is mondta, hogy a mostani választás volt a politikai pályája csúcsa, az ügyészség vádjai pedig csak egy politikai megrendelésre indított karakterrombolási kampány részei. Szerinte az szúrja sokak szemét, hogy felhívta a figyelmet a törvényalkotási bizottságban folyó munka hibáira, és az új mobilfizetési rendszerre, ami drágább az előzőnél.

A legfőbb ügyész indította el a választási kampányt a köztársasági elnök helyett, mondta még. Ezzel arra utalt, hogy hivatalosan akkor indul a választási kampány, amikor a köztársasági elnök kitűzi az őszi önkormányzati választás időpontját.

A legtöbb szavazattal nyert

Az ügyészség szerint megalapozott a gyanú, hogy Hiszékeny pénzt kért cserébe azért, hogy odaadjon egy vállalkozónak egy önkormányzati ingatlant, ezért kérték a mentelmi jogának felfüggesztését. A vállalkozó egy XIII. kerületi, használaton kívüli üzlethelyiséget akart bérelni, melynek bérleti jogát az önkormányzat nyilvánosan nem hirdette meg. 2013 januárjában a kerületi üzletek, lakások kezeléséért is felelő Hiszékeny Dezső alpolgármesterként közvetítő útján jogtalanul 5 millió forintot kért magának azért, hogy a bérleti jogot a vállalkozónak adja. A pénz átadására végül nem került sor.

Hiszékeny az MSZP–Együtt–PM–DK–MLP közös jelöltjeként a XIII. kerületben nyert egyéni mandátumot, tavasszal a baloldali indulók közül ő szerezte a legtöbb szavazatot.