Ötgyerekes anya rabolta el a csecsemőt

2014.07.10. 13:49 Módosítva: 2014.07.10. 14:06

A kórházi dolgozók személyleírása alapján sikerült egy órán belül elfogni azt a 38 éves nőt és 31 éves rokonát, akik szerdán délután elraboltak egy újszülöttet a szombathelyi Markusovszky Kórházból, mondta Tiborcz János dandártábornok, Vas megyei rendőrfőkapitány csütörtöki sajtótájékoztatóján. A nő nem volt ismeretlen a hatóságok előtt.

A lakásban három embert találtak a rendőrök, két felnőttet és egy fiatalkorút, akiket előállítottak és kihallgattak. A 31 éves P-K. Zoltán és a 38 éves C-né O. Klára előre kitervelten mentek a kórházba, és hozták el az egynapos Hédit, azzal a szándékkal, hogy véglegesen maguknál tartsák. A rendőrség mostani információi szerint a csecsemőt véletlenszerűen választották ki, és nincs összefüggésben azzal, hogy a 18 éves édesanya lakása közel van hozzájuk.

Az ötgyermekes nő tavasszal egy több hónapos terhesség után elvetélt, és ez lehetett a motivációja a csecsemőrablásnak. A nő Váci Mihály utcai lakásában minden felszerelés megvolt ahhoz, hogy a gyereket felneveljék, így tápszer, cumisüveg és pelenka is.

A rendőrség tudomása szerint a nő és a férfi több megyei kórházban is tartott már terepszemlét, szerdán délelőtt még a gyerekrablás előtt elmentek a Markusovszky kórházba is. A nő unokaöccse korábban szociális munkásként gyakorlaton volt ebben a kórházban, tehát hely- és személyismerettel rendelkezett.

A Velvet információi szerint

helyismeretét felhasználva tudott kórházi köpenyhez és kitűzőhöz jutni, amelyekkel álcázni tudta magát

a gyermek elrablásakor.

A nőt és a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat 18 évét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett gyanúja miatt, de ha valóban bebizonyosodik, hogy véglegesen meg akarták tartani a csecsemőt, akkor családi állás jogellenes megváltoztatása bűncselekményre módosíthatják.

A rendőrség információi szerint Hédi sértetlenül került vissza a kórházba, és jelenleg is jól van.