Csodálatos idő lesz ma

2014.07.11. 07:33

Az ország nagy részére, beleértve Budapestet is elsőfokú riasztást adott ki péntek hajnalban az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható nagy mennyiségű csapadék, erős széllökések, viharok miatt.

Az eső mellett intenzívebb záporok és elszórtan zivatar is várható, rövid idő alatt 20-50 mm csapadékkal. Egyes helyeken 50-60 mm-t meghaladó csapadék is hullhat, legvalószínűbb, hogy az Alföld középső és északi részein, illetve az Északi-középhegységben. A napi csapadékösszeg az ország jelentősebb részén meghaladja a 20 mm-t. A zivatarokhoz elvétve társulhat viharos szél, illetve jégeső.

Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 26 fok között, keleten néhol kevéssel 20 fok alatt alakul. Késő este 15, 20 fok várható.

Szombatra a Dunántúlon és az ország középső részein már több lesz a napsütés, záporok, zivatarok főként keleten, északkeleten alakulhatnak ki. A maximum hőmérséklet már 28 fok körül várható.

Vasárnapra pedig már mindenhol a napsütés lesz jellemző, csak délen, délnyugaton alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet várhatóan megközelíti a 30 fokot.  

Hétfőtől strandidő.