Embereket kellett menteni a balatoni viharban

2014.07.18. 09:50

Csütörtökön délután a balatonkenesei vízirendőrök Balatonalmádinál, közvetlenül a nádfal mellett egy férfit ellenőriztek, aki éppen csónakjával küzdött a szembejövő hullámokkal. A férfi elmondta a rendőröknek, hogy amikor észlelte a II. fokú viharjelzést, azonnal megindult csónakjával a Balatonfűzfőn található kikötőbe, akkor még nem volt erős szél és a hullámzás sem volt nagy. A férfi ereje azonban fogytán volt és a hullámok is már kezdtek felerősödni, ezért őt csónakjával bevontatták a kikötőbe és biztonságba helyezték.

Eközben Balatonfüreden a parttól 500 méterre egy felborult vitorlás sodródott. A vízirendőrök a helyszínen megtalálták a vitorlást, és a vízben – mentőmellényben - egy fiatalembert.  A férfit a vízből kiemelték, a vitorlást felállították, majd vonatára vették és a Balatonfüredi Kempingben biztonságba helyzeték. A mentés idején II. fokú viharjelzés volt érvényben.

Nagyjából ugyanebben az időben Balatonfüreden, a Kemping előtti vízterületen a parttól körülbelül 60 méterre egy felborult katamarán odródott a vízen. A katamaránon ketten ültek. Kimentették őket.