Tíz kilométeres torlódás az M0-áson

2014.07.19. 12:00 Módosítva: 2014.07.19. 15:58

A Katasztrófavédelem honlapja szerint tíz kilométeres sor alakult ki az M0-ás körgyűrűn, a 13-as kilométernél, az M7-es autópályát és a 6-os számú főutat összekötő szakaszon. Lassan, lépésben halad a forgalom. Útépítési munkálatokat folytatnak, ezért nem lehet rendesen haladni.

A Google Mapsben lévő adatok is azt mutatják, hogy ezen a szakaszon nagyon lassú a forgalom. Itt viszont úgy tűnik, hogy a torlódás csak a déli, a keletre, tehát a 6-os út felé tartó pályarészt érinti.

m0.png
Fotó: Google Maps

FRISSÍTÉS: A 13-as kilométernél javítási munkákat végző szakemberek a két lezárt sávból egyet megnyitnak a torlódás mérsékléséért, közölte a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője szombat délben az MTI-vel.

Az M0-s érintett szakaszán egy júniusi balesetben kiégett kamion okozta károk elhárítása folyik, emiatt péntek este 7 órától a három sávból kettőt lezártak. Mivel a hőségriasztás miatt felfüggesztették a kamionstopot, a nehézgépjárművek szombati megjelenése csak súlyosbította az előre látható tumultust. Ilyen előzmények után döntöttek a korlátozás enyhítéséről szombat délben.

Hasonlóan rossz a helyzet az M7-es autópálya fővárosból kivezető oldalán: Martonvásárig most is lépésben halad a kocsisor. A dugó fő oka valószínűleg az, hogy szinte mindenki egyszerre indult el a Velencei-tóra, illetve a Balatonra. Aki teheti, kerüljön, részletes információkért, tanácsokért az Útinform ügyeletéhez érdemes fordulni.