Ozora: ötven embert kaptak el drog miatt

2014.07.29. 21:52 Módosítva: 2014.07.29. 22:05

Kábítószer-terjesztőket és -birtoklókat fogtak el Sárbogárd környékén, nem messze az Ozora Fesztiváltól. 

dsc 0468
Fotó: Police.hu

Fokozott ellenőrzés

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján kedden annyit közölt, hogy a rendőrök 47 emberrel szemben kábítószer-birtoklás vétsége, míg három férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást az elmúlt napokban, miután a főkapitányság vezetője múlt szombattól fokozott ellenőrzést rendelt el a Sárbogárdi Rendőrkapitányság illetékességi területére. A megyei rendőrök munkáját a Készenléti Rendőrség munkatársai is segítik.

Fokozott Ellenőrzés

Az ellenőrzés keretében az egyenruhások személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket lefoglalhatják.

A kábítószer-terjesztőket a kihallgatásuk után bűnügyi őrizetbe vették. A három terjesztőtől összesen 75 gramm növényi törmeléket, 82,1 gramm porszerű anyagot és 224 gramm hasisgyantát foglaltak le a rendőrök.

dsc 0483mod
Fotó: Police.hu

Ezen a területen fekszik az Igarhoz tartozó Dádpuszta, ahol kedden kezdődött el az O.Z.O.R.A Fesztivál. A fesztivál alatt már tavaly is fokozott ellenőrzést tartottak a rendőrök a környéken, sőt, már 2012-ben is nagy erőkkel razziáztak a fesztivál területén.